Kanske hittar jag också min andra halva en dag...

2011-12-31, kl 00:16:45 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE



(BILDEN: Östersund, Sverige)


Yeah, I really do miss you...

2011-12-28, kl 00:07:10 Kommentarer: 0
Kategori: Tillbakablickar



(BILDEN: Annapolis, MD, USA)


Annapolis, I miss you...

2011-12-27, kl 23:35:09 Kommentarer: 0
Kategori: Tillbakablickar

(BILDERNA: Annapolis, MD, USA)


Anything you say to me, and everything you do --- You can´t deny the truth, ´cause I´m the living proof

2011-12-27, kl 19:49:50 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE

Om någon, låt säga för tio år sedan, hade berättat för mig hur mitt liv skulle komma att se ut, hade jag inte trott på den personen. Inte för en sekund. Det ser så annorlunda ut, så väldigt annorlunda jämfört med den föreställning jag hade . På gott och på ont. Nu är jag inte den där naiva personen längre, jag har sett och jag har känt mer än jag trodde var möjligt. Jag har burit på mina axlar, i mina tankar och i mitt hjärta saker som tillsammans tagit mig hit. Till den plats där jag och mitt liv befinner oss idag. Jag kan inte låta bli att tänka på hur kraftfullt livet är. Livet kommer med krafter som ingen storm kan mäta sig med. Men i slutändan tror jag att vi, var och en, bestämmer färdriktningen. Vi kan styra mot stormen, rida ut den och komma ut förändrade men välbehållna. Vissa har vid det laget valt att lägga sig, andra fortsätter på vägen. Jag tillhör de senare. Vi kan inte påverka eller förändra allt och alla men vi kan handla utifrån de möjligheter vi har. Och vi kan alltid göra det bästa av dem.


It´s gonna be a long, long journey
It´s gonna be an uphill climb
It´s gonna be a tough fight
It´s gonna be some lonely nights
But I´m ready to carry on


MUSIK: The Living Proof - Mary J Blige

 

 


"Söndags" uppdaterad II

2011-12-27, kl 00:02:56 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
Sober - Loreen
You learn - Takida


Min stad

2011-12-20, kl 22:08:08 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
Snart är det dags att ta beslut om var den kommande hösten ska spenderas. De praktiska förberedelserna - ansökan till praktikplats, flygbiljetter och eventuellt visum, eventuella vaccinationer, boende, etc. - kommer att ta sin tid. Vad gäller val av land är jag mer förvirrad än någonsin så därför kommer jag förmodligen låta verksamheten styra. Dock är jag sugen på att låta min respartners drömalternativ styra... Jag har nämligen aldrig föreställt mig själv i Sydamerika, på Kuba eller på Jamaica. Därför känns det på något sätt lockande - det helt okända. Nu tycker till och med jag att det ska bli spännande att se var jag hamnar... Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika... Vem vet. Världen finns för mina fötter. Reslusten växer för var dag som går, samtidigt fäster jag mig mer och mer vid Östersund. Jag är glad att jag fortfarande har tid kvar för att njuta av min stad.




(BILDEN: Östersund, Sverige)


Sweet Baltimore

2011-12-20, kl 13:17:17 Kommentarer: 0
Kategori: Tillbakablickar

Ibland kan jag sakna att promenera omkring i downtown Baltimore... Trots att jag aldrig spenderade särskilt mycket tid där. Och kanske är det just därför jag saknar det - för att jag inte hann uppleva staden på riktigt.








(BILDERNA: Baltimore, MD, USA)



"Söndags" uppdaterad

2011-12-20, kl 12:02:42 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
Firework - Boyce Avenue
America - Tracy Chapman
Just Like Honey - The Jesus And Mary Chain
It May Rain Sometime - Incognito
Fields Of Gold - Eva Cassidy


Minirecension: Aldrig mera äcklig

2011-12-13, kl 21:05:57 Kommentarer: 0
Kategori: I bokens värld
Mysig och odramatisk, precis så upplevde jag Aldrig mera äcklig av Constance Briscoe. Perfekt läsning i tider av mycket att stå i. Jag skulle säga att för att få ut något av denna bok är det bra om du läst föregångaren Äcklig innan. Inte för att du inte kommer att kunna läsa mellan raderna och räkna ut vad som hänt tidigare, men för att denna senare berättelse förmodligen lätt kan kännas händelselös och rentav tråkig. Det händer inte alltför mycket i Aldrig mera äcklig, men jag tycker om den ändå. Eftersom att jag har med mig bilden av den barndom som Constance genomlevt, fick jag verkligen ut något av att läsa fortsättningen på hennes historia. Boken är lättläst och har en trevlig ton. Läs den under myskvällen i soffan.






Walking back to you is the hardest thing that I can do --- That I can do for you --- For you

2011-12-11, kl 23:24:25 Kommentarer: 0
Kategori: Tillbakablickar

Vilken kväll... Bitterljuv. Jag har precis tittat klart på Lost in Translation när han ringer. Vanligtvis svarar jag inte men ikväll trycker jag på svara-knappen och säger Hallå. Hello. Vi konstaterar att vi inte sagt ett ord till varandra på ett år och tre månader. Han är precis som vanligt och jag är precis som vanligt. All tid och allt avstånd till trots... Jag kan fortfarande höra den. Kärleken i hans röst. Jag vet att jag var någon speciell för honom, kanske är jag det fortfarande. Efter samtalet läser jag igenom texten "Närheten, stillheten, stunden med honom" som jag skrev för tre år sedan.


"
... Jag sticker ner händerna i byxfickorna, en kylig bris får huden på mina armar att knottra sig. Jag tittar förstulet ner på mina nya skor. Jordan Air, vita med svarta och röda detaljer. Mörka jeans täcker mina ben och en svart bastopp med korta ärmar fick bli kvällens t-shirt. Jag undrar med ens om jag skakar för att jag är nervös, inte för att jag fryser. Jag närmar mig bilen och där står han. Han har parkerat bredvid mig som vanligt och nu står han lutandes mot karossen. Varför ska han se så snygg ut? Han har på sig den där vita, långärmade tröjan som jag gillar så mycket. Jag kommer närmare och hans famn är, som alltid, inbjudande. Vi säger inte mycket. Jag säger inte mycket för jag förmår inte, jag darrar och trevar efter orden. Men jag står gärna där i mörkret med honom. Jag lutar mig mot honom, fortfarande med händerna i fickorna, och han håller om mig. Jag vilar min kind mot hans varma bröst. Tänker att jag är inte kär, det här är något annat. Jag vill bara ha närheten, stillheten, stunden med honom. Det är som... Som att... Ta en paus.


MUSIK: Just Like Honey - The Jesus and Mary Chain



De ord som vägrar att komma ut

2011-12-05, kl 23:12:14 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
Det finns känslor som är större än allt. De känslorna förmår jag inte skriva om. Inte nu och kanske aldrig någonsin. Vissa saker ligger helt enkelt för nära hjärtat. Det är de ord som vägrar att komma ut. Kärleken till, och kontakten med, mormor är en av dem.




(BILDEN: Överkalix, Sverige)


Jag saknar dig men vi ses snart igen

2011-12-04, kl 12:36:14 Kommentarer: 0
Kategori: Tillbakablickar
Ibland tillåter jag mig själv att tappa fokus. Och så drömmer jag mig bort till USA. Tänker på känslan jag inte upplevt någon annanstans, kommer ihåg löftet jag gav mig själv: Jag kommer tillbaka. När jag läser det gamla inlägget "Jag saknar dig men vi ses snart igen" inser jag att jag inte tvekar kring det löftet, trots att över två år har passerat.

"
Kanske var det när jag satt på bussen från New York och närmade mig DC i sen augustikväll.
Kanske var det redan i slutet av år 2008, när jag klev ut på Dulles Airport, som jag insåg det.
Eller så var det igår eftermiddag. Kanske var det då som insikten verkligen kom.
Nu tvekar jag inte längre, nu vet jag att det är så. Det är verkligen hemma.
Men jag vet också att alla steg i livet måste få ta sin tid.
Det finns saker att göra innan jag åker hem.





(BILDEN: Glenn Dale, MD, USA)



RSS 2.0