Sneak peak på mitt nya bo

2013-03-10, kl 10:55:51 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
Eftersom inget rum är helt klart men köket och vardagsrummet är mest klara, kommer här en sneak peak på dem. Jag rekommenderar att ta färgerna i köket med en nypa salt, p.g.a. reflekterande ljus ser allt i det rummet mörkare ut än vad det är irl. Nå väl. Enjoy!
 
 

 
 
 

Where there is desire, there´s gonna be a flame. Where there is a flame, someone´s bound to get burned. But just because it burns doesn´t mean you´re gonna die. You just gotta get up and try, try, try

2013-03-09, kl 14:43:00 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
 
 
(MUSIK: Try - Pink)
 
 
 

Det fantastiska jobbet

2013-03-08, kl 22:04:11 Kommentarer: 0
Kategori: Karriären
Som trogna läsare säkert känner till kommer jag snart att påbörja en anställning. Min första riktiga anställning - en tillsvidaretjänst omfattande heltid. Exakt en vecka efter examensdagen befann jag mig på arbetsintervju och påföljande måndag fick jag beskedet att jag hade fått jobbet. Nu är det inte vilket jobb som helst utan just den typen som jag vill börja min karriär med. Rollen som behandlingsassistent (en etikett jag starkt ifrågasätter i sammanhang som detta, men den diskussionen tar vi en annan gång) på ett kommunalt drivet HVB för ensamkommande flyktingbarn. Jag fick inte bara en försmak på vad detta innebär under förra sommaren, utan även mersmak. Som grädde på moset rör min anställning ett nytt HVB som ska öppna senare i vår. Det kommer alltså inte bara att bli fantastiskt kul att ha rollen som behandlingsassistent, det kommer att bli en fantastisk merit också. En unik chans. Sa jag att det här händer snart? Inte tillräckligt snart! Roll on April!
 
 

Language affects attitude. Attitudes affect actions

2013-03-08, kl 21:15:00 Kommentarer: 0
Kategori: Hur kan vi?
- Har du någon pojkvän? 
Frågar en bekant som inte känner till något om mitt kärleks- eller sexliv sedan tidigare. Jag har ingenting emot att hen frågade, snarare har jag funderingar kring hur hen ställde frågan. Som om det vore självklart att om jag hade en partner så skulle det handla om en manlig sådan. Oberoende av hur jag identifierar mig själv inom hptq-spektrat har jag i det läget två val. Jag kan välja att antingen se mellan fingrarna med frågan och fokusera på hur privat jag vill vara, eller så kan jag välja att belysa den situation som personen skapat med sin fråga, och därefter bestämma mig för hur privat jag vill vara. 
 
- Jag tycker att ni tjejer kan åka och välja t.ex. gardiner själva.
Säger en arbetsgivare till en kvinna som är en av de anställda (vilka består av både män och kvinnor). Kvinnan frågar nämligen vad som ska göras och vad som redan gjorts. Som svar på den frågan får hon bl.a. meningen ovan; "Jag tycker att ni tjejer kan åka och välja t.ex. gardiner själva". Svaret antydde att eftersom det handlade om inköp av bl.a. gardiner - d.v.s. något "kvinnligt" - blev det självklart för arbetsgivaren att säga "... ni tjejer kan ...".
 
- De är mycket bättre än oss på att laga mat. Speciellt grönsaker är de bra på att göra och de äter så mycket mer sådant än vad vi gör. 
Vi sitter vid ett bord och pratar, jag, "Bekanting nummer 1", "Bekanting nummer 2" och "Bekanting nummer 3". Samtliga har träffats tidigare men vi känner inte varandra. Jag, Bekanting nr. 1 och Bekanting nr. 2 har svenskt ursprung vilket våra namn, utseenden och det sätt vi pratar på antyder. Bekanting nr. 3 har ursprung i Sydostasien och är öppen med att hen bott i hemlandet till för ett par år sedan då hen flyttade till Sverige. Bekanting nr. 1 sig friheten att, bl.a. genom uttalandet ovan, prata om Bekanting nr. 3´s livsstil. På ett mer än klumpigt sätt, enligt min åsikt. Trots att Bekanting nr. 1 inte känner Bekanting nr. 3 på den nivån att hen känner till de kunskaper och vanor som Bekanting nr. 3 har, antas att hen återfinns i ett visst fack på grund av sitt ursprung. Eftersom Bekanting nr. 3 kommer från Sydostasien är det självklart att hen har bra matlagningskunskaper och har för vana att äta mest grönsaker. Eller?
 
De tre scenarion jag beskrivit ovan är samtliga sådana jag varit med om inom en tidsram på två veckor. De visar hur stereotyper fortlever genom fördomar och föreställningar. Genom vardagliga konversationer. Du förväntas vara heterosexuell när ingenting annat har sagts, du förväntas göra "kvinnogöra" som kvinna och "mansgöra" som man och du förväntas leva på ett sätt som förknippas med ditt ursprungsland. För alla har vi ju samma sexuella preferenser, alla kvinnor är ju praktiskt taget samma person som gillar att göra samma saker och inom ett och samma land har ju alla samma erfarenheter. Det vet väl alla. Duh.
 
 

De som går på Repeat just nu:

2013-03-08, kl 17:39:32 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
Forever - Matt Hires
Express Yourself - Labrinth
Did You Give The World Some Love Today Babe - Doris
You Are The Sunshine Of My Life - Stevie Wonder
Ho Hey - The Lumineers
Let Her Go - Passenger
Beneath Your Beautiful - Labrinth feat. Emeli Sandé
Use Somebody - Pixie Lott
Heroes - David Bowie
Signal In The Sky - Matt Hires
Read All About It (Part III) - Emeli Sandé
I Won't Back Down - Benjamin Francis Leftwich
 
Only know you´ve been high when you´re feeling low
Only hate the road when you´re missing home
 
 
(MUSIK: Let Her Go - Passenger)
 

Upptäcktspromenaderna

2013-03-08, kl 17:13:00 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
Det tar sig. Jag börjar få en uppfattning om Köpings centrala delar och hur jag kommer från A till B. Kom precis fram till att det är sjunde gången (!) som jag flyttar till ett nytt ställe så det här med att upptäcka en ny stad är inget nytt fenomen, men väl ett trevligt sådant. Mitt mål är att ha ganska bra koll när min anställning börjar i mitten av april. Om jag fortsätter med upptäcktspromenaderna är detta definitivt möjligt. Dessa promenader fyller även andra syften, såsom att kolla upp stadens utbud av gym. Nu vill jag påstå att jag hittar till det som är viktigt, och kommer att vara det framledes, i min vardag. Som grädde på moset förefaller Köping visa sig från sin bästa sida en dag som denna. Bildbevis finnes nedan.
 
 
 
(BILDERNA: Köping, Sverige)
 
 

Nya nästet och inlandssträckan

2013-03-06, kl 16:15:07 Kommentarer: 4
Kategori: Från SVERIGE
Mitt nya näste är i sin ordning. Äntligen. Envis och otålig som jag är när det gäller hemmafixande tog det mig bara några få dagar. Nu ska jag ägna min tid åt att njuta av det här, av att ha något eget och alldeles, alldeles perfekt. För övrigt kan jag meddela att vägen mellan Östersund och Köping bjöd på en mängd fina vyer, i synnerhet inlandssträckan. Ibland kan till och med en bit asfalt vara fin. Se bara. 
 
 
 
(BILDEN: Ljusdal, Sverige)
 
 

RSS 2.0