Allra käraste vänner

2013-07-25, kl 17:38:00 Kommentarer: 0
Kategori: Från SVERIGE
Dessa vänner, som de kan få en att må bra på olika nivåer...
 
En kär vän hälsade på mig i helgen och vi hade det mysigt från början till slut. Bland annat hängde vi frekvent på min balkong. Vid ett av dessa tillfällen skulle vännen i fråga ge respons på något jag precis sagt och, genom sin respons, försäkra mig om att det inte var någon fara.
 
Hen säger: 
 
- Det är ju inte hela världen...
 
Kort paus innan hen fortsätter:
 
- Det är ju ingen värld alls!!
 
 
 /Jennsen, som älskar festliga uttryck i stil med det ovan.
 
 

Den bästa av promenader

2013-07-16, kl 14:50:02 Kommentarer: 2
Kategori: Från SVERIGE
 
(BILDEN: Köping, Sverige)
 
 

Perfektion i bokformat: Och bergen svarade

2013-07-16, kl 14:40:51 Kommentarer: 0
Kategori: I bokens värld
Jag kan nätt och jämt avgöra vilken av titlarna jag tycker låter bäst, And The Mountains Echoed eller Och bergen svarade, för jag är exalterad så till den grad att jag kan sitta med boken i famnen och bara vara förundrad. Den här gången vinner den svenska översättningen trots allt. Och bergen svarade, det är så fint! fint.
 
 
 
 
Den här boken har jag väntat på och så kom den äntligen ut i mitten av maj och befann sig i min bokhylla någon vecka senare. Som synes har den sällskap av ingen mindre än min all-time-favorite. Då och då när jag går förbi bokhyllan är jag tvungen att stryka med handen över omslaget. Och jag kan inte bestämma mig för om jag ska invänta kvällsmörkret, låsa dörren, släppa in en lätt kvällsbris, tända läslampan och bara förlora mig i den, eller om jag ska göra så som jag gjort hittills - läsa några få sidor åt gången och på så vis förlänga njutningen. Hur som helst så har jag en känsla av att jag snart, väldigt snart, kommer att falla för det första alternativet. Det är alltför lockande och boken är alltför bra.
 
 
 
 
Out beyond ideas
of wrongdoing and rightdoing
there is a field. 
I´ll meet you there.
7:e bladet
 
 

Je suis une baguette!

2013-07-16, kl 13:50:47 Kommentarer: 0
Kategori: Reseplaneraren
Om ett par veckor är jag antagligen i full färd med att packa väskan inför en rad äventyr i Sydfrankrike. Bokningsbekräftelserna har droppat in, en efter en, och resplanerna börjar ta form på riktigt. Montpellier, Marseille och Nice kommer att få besök av mig. Så det så. Jag tror att det kommer bli helt fantastiskt, en perfekt se-något-helt-nytt-resa och en lika perfekt uppvärmning inför höstens franskastudier. Åh jo, jag ska återuppta dem. Dags att plocka fram och damma av gymnasiefranskan först alltså, och var kan det göras bäst om inte i Frankrike? Dock bör tilläggas att mina nuvarande kunskaper inte riktigt är på samma nivå som rubriken antyder. Jag letade efter användbara fraser på franska i olika forum och stötte på en prick som använt just frasen ovan när hen befann sig i Frankrike. Je suis une baguette = Jag är en baguette ...
 
 

RSS 2.0