FRANKRIKE: På menyn

Matmässigt tycker jag att Frankrike levererar. Jag har, som bekant, smakat crepes. Både matiga crepes (bl.a. en med chevreost, honung och ruccolasallad. Mums) och crepes som dessert (ni kommer väl ihåg den frestande sötsaken med choklad, banan och vaniljglass som jag visade för några dagar sedan?). Vidare har jag känt mig manad att smaka en viss rätt efter att ha passerat X antal restauranger som erbjöd den, nämligen "moules frites" som består av musslor och strips. Det var inte en dum kombination får jag erkänna. Jag valde den marinerade varianten och marinaden i det här fallet bestod av bl.a. vitt vin, grädde och gul lök. Mmm.
 
 
I övrigt har mitt matintag till största del bestått av budgetmåltider och den typen av mat som ofta inte skiljer sig nämnvärt från land till land (pizza, sallad, o.s.v.). Att äta har ändå varit en av höjdpunkterna med min resa hittills, det är alltid godare att äta inför en fantastisk utsikt och så är det inspirerande att testa olika maträtter i ett nytt land. Förstås. 
 
Under nästa Frankrikeresa ska jag testa bouillabaisse och då helst på restaurangen Miramar i Marseille. Restaurangen i fråga specialiserar sig på seafood och verkar onekligen vara populär. Den var tyvärr fullbokad med reservationer samtliga mina kvällar i staden. Nästa gång, som sagt...
 
 
(BILDERNA: Marseille, Frankrike)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0