ENGLAND: Learning by doing 2

  • Uttal och uttryck som folk använder här är ofta väldigt festliga. Bara orden "rubbish" och "bloody" är utmärkta exempel på sådana uttryck. "What is the bloody name of that bloody singer?!" utbrast en kollega häromdagen. "Yeah, that´s the system. It´s just rubbish!" sa en annan kollega argt om något som vi höll på att diskutera en annan dag. Uttalen är minst lika festliga, exempelvis "pain in the ass" blir ju betydligt roligare om man säger "pain in the aaass" (enligt brittisk engelska) istället för "pain in the äääss" (enligt amerikansk engelska). 
  • Tydligen finns det sällan lysknappar på sladdarna till lamporna här. Detta påstod mina rumskompisar och deras vän häromdagen. Fenomenet bör forskas vidare i...
  • Butiker, inklusive matbutiker, har inte öppet länge alls på söndagar. Det sägs att det är fastställt enligt lag att butikerna ska stänga tidigt. Faktum är att jag upptäckte att en stor Sainsbury´s-butik (en av de största kedjorna här) stängde klockan fem idag. Hah, tänkte jag, det händer alltså inte bara i Överkalix utan även i större städer i England.
  • Spindlar är en vanlig syn i England, har jag fått höra. Till min stora förskräckelse. I samma stund som min rumskompis sa det (och jag var tillräckligt uppskärrad efter att hon precis tagit ner en enorm sådan från väggen i mitt rum. Den var enorm!) var jag i färd med slänga ner mina saker i resväskorna och avlägsna mig illa kvickt. Nästan i alla fall. 
  • Costa´s kaffe är väldigt gott. That´s right. Jag har druckit tre latte:sar därifrån sedan jag kom till England. Tre latte:sar på elva dagar (!). Jag har bestämt blivit kaffedrickare. Hjälp.
  • Tvättmaskiner förvaras ofta i köket, bland köksskåpen (!). 
  • Det dricks verkligen te i mängder här. Nej, jag vill inte ha te när det är 23 grader och strålande sol utomhus. Inte ens när du frågar mig för tredje gången under en eftermiddag. Jag upprepar: Jag vill inte ha te. Inte. Geeez. Och jag som trodde att jag drack mycket te i vanliga fall... Hah.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Caffé Nero är också att rekommendera :D

2012-09-09 @ 18:31:39
URL: http://darlingen.blogg.se
Postat av: Jennsen

Okej, tack för tipset! :-) Tror bestämt att jag passerat en Caffé Nero eller två. Hmm. Häv dig hit så dricker vi kaffe tillsammans! :D

2012-09-09 @ 19:15:08
URL: http://jennsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0